• Svenska
  • Norsk Bokmål
  • English
  • Dansk
  • Deutsch
  • Suomi

FAQ

Ofte stilte spørsmål om lagerkarusell

Ofte stilte spørsmål om lagerautomater

Heisen er konstruert med en kran i midten av konstruksjonen, med rom foran og bak. Heisen beveger seg opp og ned i sjakten etter hvert som den henter skuffer og presenterer dem for åpningen i heisautomaten.

En heisautomat er et godt alternativ hvis du har mange gjenstander av ulik størrelse og ønsker å spare plass. Vertikalheisens rom tilpasser seg automatisk til de ulike høydene på varene dine. En heisautomat kan også være en svært effektiv plukkløsning hvis du kjøper tre eller flere. Heveautomater er også det eneste alternativet hvis du ønsker mer enn én åpning.

En lagerkarusell er ofte det beste alternativet hvis du bare skal bruke ett lagersystem og ikke har tenkt å integrere det med et ERP/WMS-system. Hvis du har planer om å kjøpe flere lagersystemer og er på utkikk etter en effektiv plukkløsning, kan vi gi deg råd; uansett kan lagerkarusell være et godt alternativ også i dette tilfellet.

Ca. 7 - 15 m2 gulvplass. En heisautomat kan typisk spare opp til 70-80 % kvadratmeter plass sammenlignet med hyller.

Heisene er normalt fra 4-5 meter, med et maksimum på ca. 20 meter. Verdens høyeste heismaskin er ca. 40 meter.

Som et minimum kan heisautomater vanligvis laste 200 kg per hylle. Normalt kan hyllene laste 300-400 kg. På det meste kan hyllene bære opptil 1 000 kg.

Ofte stilte spørsmål om kapasitet og ytelse

Ved å bruke et vertikalt lagersystem kan du redusere tiden du vanligvis bruker på å løpe rundt hyller eller reoler. For eksempel er den gjennomsnittlige ventetiden på en vertikal karusell mellom plukklinjene 20-25 sekunder. Hvis du bruker et 3+ vertikallagersystem, kan en god strategi bety over 200 plukklinjer i timen per operatør - 2-3 ganger raskere enn en manuell plukkstrategi.

Antall lagerplasser i et vertikalt lagersystem avhenger av størrelsen på varene. Hvis du lagrer småvarer, kan du vanligvis få mellom 1 000 og 2 000 lagerplasser.

I en heisautomat av normal størrelse og hvis du har små varer, kan du forvente å ha plass til 1 000 - 2 000 unike gjenstander. Antall artikler avhenger helt og holdent av størrelsen på varene.

Økonomi og finans

Et nytt automatisert lagersystem koster normalt fra 550 000 SEK og oppover.

Et brukt automatisk lagringssystem koster vanligvis 150 000 - 400 000 SEK avhengig av tilstand og konfigurasjon.

Ja, en brukt lagerautomat kan vanligvis leases på samme vilkår som en ny. Normalt leaser du en lagerautomat i 3-5 år og betaler deretter en liten restverdi for å beholde lagerautomaten etter at leasingperioden er over.

Du kan eie en automat uten driftskostnader. Vi anbefaler alltid en vedlikeholdsavtale for å holde automaten i god stand, da utgjør den løpende kostnaden ca. 500 - 1000 SEK per måned per automat.

Normalt betales 30 % ved bestilling, 60 % ved levering og 10 % etter installasjon.

Demontering, flytting og installasjon

Ja, Relevator bruker alltid produsentens ressurser eller egnede fagfolk til denne typen tjenester.

Alle produsenter har egne installasjonsteam eller sertifiserte partnere som utfører installasjon og demontering. Det finnes også noen uavhengige operatører som er dyktige til å håndtere lagerautomater.

Før en installasjon sender Relevator alltid ut en sjekkliste med nødvendige forberedelser, og i tillegg kommer det alltid en tekniker ut for å sikre installasjonsstedet. Når installasjonen starter, tar det ca. 2-4 dager per lagringsautomat å fullføre en installasjon.

Ja, flytting kan utføres av produsentene eller egnede fagfolk. Det innebærer en kostnad og krever litt planlegging, men det er mulig.

Ja, demontering koster ofte litt mindre enn vanlig demontering. Men selv om du skroter lagerautomaten, kan det likevel lønne seg å engasjere en fagperson, da demontering kan medføre risiko for kollaps og skader hvis du er uerfaren.

En demontering koster normalt 45 000 - 65 000 SEK, en montering 50 000 - 75 000 SEK, og kjøper du en flytting som inkluderer både demontering og montering, koster den normalt 90 000 - 140 000 SEK. I tillegg kommer spesialtilpasset emballasjemateriell og eventuell sakselift som er nødvendig for arbeidet.

Noen automater kan flyttes med hjul hvis de befinner seg i samme lokale og gulvet er plant og har god bæreevne. For å flytte en automat mellom to forskjellige lokaler må den demonteres.

Miljø

Brukte lagerautomater
- for bedre miljøpåvirkning

En godt vedlikeholdt lagerautomat, lagerkarusell eller paternoster kan lett være i drift i 30-40 år. Mange bedrifter er ikke klar over at det er mulig å selge brukt lagerautomasjon, og sender ofte maskiner som fungerer, til skraphaugen. Produksjon av 1 tonn nye plater slipper ut nesten 2 tonn karbondioksid. Ved å kjøpe brukt lagerautomasjon sparer du penger – og gjør miljøet en stor tjeneste.

Begagnad lagerautomation - för en bättre miljöpåverkan
Relevator miljöbil